Voor de mens die de behoefte ervaart om innerlijk te groeien, kan het zinvol zijn om Tao te ervaren en eruit te gaan leven. Wat is Tao? Hoe kunnen we ons op Tao afstemmen? En wat gaat er dan veranderen? Die vragen komen aan de orde op het volgende symposion van de Stichting Rozenkruis dat wordt gehouden op zaterdag 1 juni 2013 op het conferentiecentrum Renova bij Bilthoven. Dit is het 4e symposion in een reeks van 7 over de bronnen van grote wijsheidsstromingen en hun actuele betekenis in de sterk veranderende maatschappij.

Het begrip Tao of Dao is wereldwijd bekend geworden door het korte en diepzinnige boekje ‘Tao Teh Jing’ dat de Chinese mysticus Lao Zi op schrift stelde. Tao kan worden ervaren, maar kan niet zintuiglijk worden waargenomen. Drie hoofdsprekers gaan in de plenaire lezingen in op historische, alchemistische en gnostieke aspecten van Tao en het taoïsme.

Dianne Sommers bespreekt de Chinese fascinatie voor de geest aan de hand van het door haar vertaalde boek Nei Ye. Dan Vercammen doet uit de doeken hoe er kruisbestuiving heeft plaatsgevonden tussen de traditionele Chinese geneestradities en de taoïstische alchemie. Elly Nooyen gaat in op 9 hoofdthema’s uit de Tao Teh Jing. In het programma zijn ook enkele parallelsessies opgenomen. Het 1e exemplaar van de publicatie “Hart voor Tao” , de nieuwste uitgave van de Rozekruis Pers, zal worden uitgereikt aan de wetenschapper, auteur en taoïst Kristofer Schippers.

Meer informatie en opgeven: http://stichtingrozenkruis.nl

http://media-cache-lt0.pinterest.com/originals/2b/77/be/2b77bee2d62e69f9eabd99d7833d1e69.jpg